Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně

28. 1. 2020

Ingredience:

6 ks kuřecích prsních řízků

1 kelímek zakysané smetany (180g)

1 ks vejce

2 lžíce Solamylu

1 lžíce Podravky

1 lžička sušeného česneku

1/2 lžičky mletého černého pepře

Postup:

1) Do misky nasypeme všechny "suché"  ingredience  a pak přidáme vejce a zakysanou smetanu a pořádně promícháme.

2) Ve vzniklé směsi obalíme naklepané plátky masa a dáváme je do uzavíratelné misky zbytek směsi nalijeme na maso.

3) Misku pořádně uzavřeme  a na 12 hodin uložíme maso do ledničky.

4) Hodinku až dvě před plánovanou přípravou vyndáme maso z ledničky a necháme ho trochu "zaklimatizovat".

5) Poté jednotlivé plátky masa obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova.

6) Usmažené řízky podáváme nejlépe s bramborovém pyré.